0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / 20 stvari, ki bi jih mačke povedale, če bi znale govoriti

20 stvari, ki bi jih mačke povedale, če bi znale govoriti

25.03.2015
Iščite po ključni besedi: mačka, vedenje mačke

1. Vsaka nova ali sveže oprana obleka mora imeti vsaj nekaj mojih dlak, vsakič preden odideš na delo.

2. Če se zbudim dve ali tri ure pred tvojim motečim alarmom, vzrok ni v zoprni melodiji, ki jo uporabljaš, temveč ker sem lačen in želim svoj zajtrk bolj zgodaj.

3. Če vidim, da se po tem, ko me zjutraj nahraniš, odpravljaš nazaj v posteljo, bom zganjal čim več hrupa, da te obdržim pokonci in mi boš delal družbo.

4. Tvoje naročje ni namenjeno knjigam, revijam, zvezkom ali prenosniku. Tvoje naročje pripada samo meni. Če vidim, da je bilo to pravilo kršeno, moram skočiti v naročje in se uleči na prepovedan predmet.

5. Če vidim, da se odpravljaš proti kuhinji, naj ne bo z namenom, da nahraniš sebe, temveč, da nahraniš mene. Tvoje mnenje me ne zanima. Tvoja večerja pripada meni.

6. Obiski v moji hiši so dovoljeni samo, če jih jaz osebno odobrim in jim dam posebno dovoljenje. To še posebej velja za partnerje in druge redne obiskovalce, ki nimajo kaj iskati v moji hiši.

7. Če moje stranišče ni primerno očiščeno, so tvoji čevlji zadovoljiva alternativa.

8. Zakaj plezam na kuhinjski pult? Zato, ker lahko. In ker tam pogosto puščaš hrano.

9. V resnici mačke prdimo prav toliko kot psi. Le da smo boljše v prekrivanju le tega.

10. Ja, obstaja razlog zakaj se redno zbujaš z mojo zadnjico ob obrazu. Ne bi se smel pritožiti nad mojim slabim zadahom.

11. Kako lahko sploh komentiraš moj slab zadah. Kaj pa pričakuješ, če me hraniš z mačjo hrano z vonjem po ribah?

12. Pes ni edini, ki pije vodo iz stranišča. To počnem tudi jaz, le da takrat, kadar nihče ne gleda.

13. Če boš kdaj samo pomislil, da bi tudi mene oblekel v tista smešna oblačila, ki jih natikaš psu, boš nekega dne v postelji našel neprijetno presenečenje.

14. Moji ljudje so obupni lovci. Ko jim prinesem poškodovano veverico, jo spustijo nazaj v naravo. Ko jim prinesem poškodovano ptico, jo pozdravijo in skrbijo zanjo. Ko jim prinesem mrtvo miš, jo samo vržejo stran.

15. Ne vem, zakaj si vsakič presenečen in šokiran, ko ti poskušam ukrasti hrano. Bodi iskren, kaj pa bi ti raje izbral, suhe brikete ali slasten sendvič s šunko?

16. Preden domov pripelješ drugega ljubljenčka, moraš razumeti troje. Če je večji od mene, predstavlja grožnjo. Če je manjši od mene, predstavlja igračko ali posladek. Če je enako velik, predstavlja konkurenco.

17. Ti si kupil mačjo posteljico, ti jo uporabljaj! Jaz spim popolnoma dobro na tvoji udobni vzmetnici.

18. Mogoče za pse velja, da so dobri v odpuščanju in pozabljanju. A če boš poskušal mene odpeljati na »krajši izlet do veterinarja«, obljubim, da se ti bom maščeval, čim bom lahko spet normalno hodil.

19. Ja, res te nimam za pretirano inteligentnega, a z mano ravnaš kar lepo... pa še tako luštno izgledaš, ko se poskušaš igrati z mano.

20. Nikoli ne pozabi, da čeprav sebe kličeš lastnik, sem jaz tisti, ki si te lasti. Namenoma ti dajem navidezen občutek kontrole, da mi vdano in zvesto služiš. A vedno bom jaz tisti, ki je glavni v hiši.

 

 

Preberite še:

Osebnostni tipi mačk - kam spada vaša mačka?

Kako osrečiti notranje živečo mačko?

Zakaj pravimo, da imajo mačke 9 življenj?