0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / Kaj početi s psom v deževnih dneh?

Kaj početi s psom v deževnih dneh?

31.08.2010
Poletje se bliža h koncu in čedalje več bo hladnih in deževnih dni. Ker mora biti vaš pes aktiven ne glede na vreme, vam spodaj ponujamo nekaj zanimivih rešitev, kako pregnati dolgčas v deževnih dneh.

Povabite k sebi njegovega prijatelja
Naj pride k vam vaš prijatelj/prijateljica, s sabo pa naj pripelje svojega kosmatinca. Poskrbite le, da boste iz sobe, kjer se bosta igrala, umaknili vaze in ostale krhke predmete, ki se lahko razbijejo. Pri tem vam utegne priti prav tudi mehka žoga za igro v stanovanju.

Žoga za prigrizke
Žoge za prigrizke so pravi odganjalci dolgčasa. S prigrizki napolnite žogo in jo zakotalite po tleh. Naj se igra z njo in medtem poskuša iz nje dobiti čim več prigrizkov.

Preglejte njegov gobec, s prstom pretipajte dlesni, dvignite mu ustnice, zmasirajte mu ušesa, da mu bo bolj prijetno pri rutinskih veterinarskih pregledih.

Lov za briketi
Če natresete brikete v posodo, jih zmanjka v zelo kratkem času, pes pa vas gleda, češ: »Je to vse?« Lahko ga zaposlite tako, da bo uporabljal svoj smrček. Brikete skrijte po hiši. Na začetku jih skrijte na mesta, kjer jih bo lažje našel, ko postane pri iskanju boljši, pa jih lahko skrijete na mesta, kjer jih bo težje našel.

Odpravite se na obisk
Lahko se odpravite na zabaven obisk k veterinarju, kjer bo deležen božanja in priboljškov že samo zato, ker je najbolj super pes. S tem ga boste navadili, da so obiski pri veterinarjih lahko tudi zabavni.

Preberite časopis ali revijo s psom v naročju. Psu dajte kost za žvečenje, da mu ne bo dolgčas, ko boste brali.

Učne igre
Namestite brikete pod drsnike, naj jih poišče in pride do njih. Doggy Brain Train je odlična igra za urjenje čutil.

Igrajte se skrivalnice
Vsak član družine naj se oboroži s prigrizki. Družinski člani se izmenično menjajte pri skrivanju. Ko se skrijete, psa pokličite k sebi in ko vas najde, ga nagradite. Ko poje prigrizek, naj ga pokliče drug družinski član, da se odpravi na novo iskalno misijo.

Odpravite se ven na dež, se noro zabavajte, skačite po lužah in igrajte z njim nogomet v blatu. Pred tem ga seveda oblecite v dežni plašč. Ko pridete domov, ga dobro skopajte. Posnemite fotografijo pred in po kopanju in jo objavite na facebooku.