0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €

Kako okopati mačko in preživeti?

10.11.2010

Preden okopate vašo mačjo (do sedaj še) prijateljico, se morate na to zelo dobro pripraviti. Pripravite VSE stvari, ki jih potrebujete za kopanje, še preden bi lahko mačka posumila, kaj nameravate. Verjemite, da je zadnja stvar, ki si jo želite, to da spoznate, da je vaša mačka mokra in slabe volje. Mačji šampon, brisača, balzam ali karkoli drugega, pa je v kleti ali v sosednji sobi. Zavedajte se, da svoje mačke NE BOSTE več ujeli tistega dne. Vzemite si torej to na znanje in sedaj lahko začnemo:

Prvi korak: Izberite dober dan.
Ne imejte v glavi 30 stvari, ki jih morate še postoriti in ne imejte ob sebi treh otrok na katere morate paziti.

Drugi korak: Zberite ob sebi stvari, ki jih potrebujete.
• Dober mačji šampon. Če ima vaša mačka težave s prhljajem, tudi za to obstaja poseben šampon proti prhljaju. Če je posebej občutljiva uporabite hipoalergenskega. Če pa se ves čas praska zaradi težav s kožo, lahko uporabite tudi šampon proti praskanju.
• Dovolj brisač za sušenje
• Glavnik ali krtača
• Balzam (po potrebi)
• Mehko krpo za umivanje
• Globoko dvojno pomivalno korito je optimalno. Lahko pa se znajdete tudi z umivalnikom. Bolje, da ne uporabite kopalne kadi, saj bo že nekaj vode v njej mački izgledalo kot ocean in se boste morali močno potruditi, da jo obdržite v njej.
• Mačka. Nikdar je še ne zgrabite. Bolje je, da jo pustite v nevednosti…vse dokler je ne prestavite v vodo.

Tretji korak:
Očistite območje, na katerem nameravate uresničiti svojo namero. Odstranite vse lomljive predmete. Mačka bo zgrabila KARKOLI, da bi prišla iz vode.

Četrti korak:
Počešite ali skrtačite vašo mačko. Odstranite vso odvečno dlako in odvozlajte vse vozle, ki jih morda najdete. Če vaša mačka ni ena tistih, ki v česanju uživajo, je priporočljivo, da to storite kakšno uro pred kopanjem in tako mački pustite čas, da se sprosti.

Peti korak:
Nalijte v korito toplo vodo. Če imate na razpolago dvojno korito nalijte toplo vodo v oba in v eno od korit dodajte majhno količino šampona. Bodite pozorni na temperaturo vode. Naj ne bo premrzla ali prevroča.

Šesti korak:
Mačko previdno položite v vodo. Najverjetneje jo boste morali držati za kožno gubo na njenem tilniku, da vam bo to uspelo. Ne potopite mačke popolnoma. Najverjetneje bo poskusila zgrabiti vašo glavo in se tako rešiti iz vode, vendar ohranite eno roko na mački, medtem ko drugo uporabljajte za to, da jo umivate. Vsekakor pomaga, če imate primeren umivalnik in pipo.

Sedmi korak:
Majhno količino šampona nanesite na svojo roko in ga nato nežno vmasirajte v dlako vaše mačke. Bodite pozorni predvsem na mesta, ki so najbolj umazana (običajno je to rep). Nikar ne pozabite: Ne spustite mačke!

Osmi korak:
Vzemite mehko krpo namočeno v vodo in z njo nežno očistite glavo mačke. Bodite več kot zelo previdni, ko umivate območje okoli oči.

Deveti korak:
Premestite mačko v vodo, ki ne vsebuje šampona. Sperite z nje ves šampon. (V primeru, da vaša mačka potrebuje balzam ali kakršnokoli drugo nego njene dlake, ga nanesite, ko sperete šampon. In nato sperete še balzam.) Bodite pozorni, da sperete vse.

Deseti korak:
Odstranite mačko iz vode. (To najbrž ne bo težka naloga, saj je poskušala storiti popolnoma isto stvar že od kar ste s kopanjem pričeli.) Ovijte mačko v brisačo in jo nežno poskušajte osušiti. Najverjetneje boste morali zamenjati več brisač. Odvisno od tega kako dolga je dlaka vaše mačke.

Enajsti korak:
Zagotovite mački prijazno, toplo in udobno mesto, da se bo lahko popolnoma osušila.

Dvanajsti korak:
Preoblečite se v suha oblačila. Pobrišite ogromno lužo vode, ki je na tleh. Oskrbite vse rane in praske, ki vam jih je mačka zadala.

Po vsem tem, boste imeli čisto, elegantno in lepo dišečo mačko, ki vam bo še nekaj časa zamerila.


Držim pesti za vas,

Rebeka Žvagen