0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €

Kako poskrbimo za starejšega psa

15.06.2011
Ko kuža doseže približno 7. leto starosti se začne počasi starati. Velike pasme hitreje, manjše počasneje.

Ko naš kuža ni več rosno mlad, lahko postane počasnejši, manj dejaven, nekaterim opeša sluh in vid, vendar to nikakor ne pomeni, da ne bi mogel več uživati in se zabavati!

Dobro je, da lastniki vemo, kako ravnamo s starejšimi kužki.
Ker se hitreje utrudijo, jih vozimo na krajše sprehode, ne obremenjujemo jih več tako kot smo jih v mladih letih. Če se kuža intenzivno giblje ali še vedno teka za igračkami je dobro, da je pred sunkovitimi gibi ogret.

Posebno skrb je potrebno nameniti negi, prehrani in zdravju.

Starejšega psa je potrebno redno negovati, saj lahko med nego pravočasno najdemo vozle, zajedavce, razna vnetja, tumorje ali bradavice, ki so pri starejših psih pogosti. Za nego uporabimo nežne krtače in zelo blage šampone, saj lahko psi s starostjo lahko postanejo občutljivejši. Poskrbimo tudi za nego zob.

Med 7. In 9. letom starosti (pri večjih pasmah prej, pri manjših kasneje) se priporoča, da dosedanjo hrano zamenjamo s posebno hrano namenjeno starejšim psom. Takšne hrane vsebujejo manj beljakovin in maščob velikokrat pa imajo dodane dodatke ki skrbijo za pomoč sklepom. Če bi radi starejšemu psu zagotovili čim kvalitetnejšo prehrano vam priporočamo, da preizkusite Now! Grainfree Senior and Weight Management Forumula , ki poleg popolnoma svežih, naravnih, prvovrstnih sestavin vsebuje tudi glukozamin in hondroitin za podporo sklepom. Vsebuje pa manj maščob in beljakovin, da se starejši oziroma manj aktivni psi ne zredijo. Če je vaš starejši kuža predebel lahko to bistveno vpliva na njegovo življenjsko dobo.

Najpomembnejše pa je, da s starejšim psom redno obiskujmo veterinarja. Posebno pozornost je potrebno nameniti zobem, srcu, pljučem in ledvicam. Če ima kuža težave z bolečinami v sklepih in mišicah se pri lajšanju bolečin zelo dobro obnesejo HD tablete.

Ob upoštevanju teh nasvetov in rednih veterinarskih pregledih vas bo vaš kuža še dolgo razveseljeval.