0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €

Merjenje psa za pasja oblačila

20.11.2013

Ne glede na vaše prepričanje glede oblačil za pse, to danes nikakor ni zgolj modna muha. Manjše pse so oblačili že v 6. stoletju, v času, ko je v Veliki Britaniji vladal Kralj Artur. Od tam se je oblačenje psov hitro preneslo na vojaške pse, ki so potrebovali zaščito pred vremenskimi vplivi in orožjem. V času, ko večina psov živi z nami v hiši in so vse pasme psov dostopne povsod po svetu (tudi v za njih ne primernem podnebju) pa so za veliko psov oblačila nuja, sploh v deževnih jesenskih in hladnih zimskih dneh.

Dežni plaščki za pse so primerni za pse vseh pasem in velikosti, saj na ta način psa zaščitimo pred prehladom, ki ga lahko hitro dobi na dežju in vetru ter mrazu. Psi s krajšo dlako pa morajo v hladnejših dneh zunaj nositi plaščke zaradi mraza, da ne pride do podhladitve, prehladov in podobnih nevšečnosti.

Preden se odločite za nakup pasjega plaščka, je priporočljivo psa izmeriti. Je čisto enostavno, vzelo vam bo le nekaj minut, na ta način pa si boste najlažje zagotovili, da bo psu plašček udoben, Tako se boste tudi izognili nevšečnostim ob menjavanju plaščka ne prave velikosti (seveda lahko to pri nas vedno storite).

Za merjenje potrebujemo mehak šiviljski meter, ali pa vrvico in navaden meter. Velikosti za pasja oblačila so navadno podana v centimetrih in sicer gre za dolžino trupa. Z metrom zmerimo razdaljo od vratu do repa. Natančneje, meriti začnemo na mestu, kjer se stikata vrat in začetek hrbta. Končamo pa ob korenu repa, kjer se rep začne.

Naši meritvi lahko vedno dodamo nekaj centimetrov, da bo psu oblačilo res udobno in ga ne bo vezalo. Pri psih z debelim kožuhom, bi lahko izmerili premalo, če bi ga merili tik ob koži. Pri pralnih oblačilih se lahko nekatera tudi malenkost skrčijo, zaradi česar nekaj dodatnih centimetrov ne bo odveč. Drug način pa je, da v kolikor naš kuža že ima kakšno oblačilo, ki se mu prilega, izmerimo kar to, seveda zopet dolžino med vratnim in repnim delom.

Vedno lahko za vsak primer izmerimo tudi obseg prsnega koša. Ta se lahko tudi med enako velikimi pasmami močno razlikuje. Vedno merimo prsni koš na najširšem delu, to je takoj za prednjimi nogami. Veliko modelov pasjih plaščkov je narejenih tako, da se ta del regulira in je zato primeren za vse pse in različne obsege prsnih košev.

Na nošenje oblačil se z vztrajnostjo, mirnostjo in prijaznostjo da navaditi vsakega psa. Sprijazniti se moramo, da so pasja oblačila postala obvezen pasji pripomoček s tem, ko so psi začeli živeti z nami v hiši. Še posebej je to pomembno pri mladičkih, starejših in bolnih psih, ki so najbolj občutljivi. Psi imajo radi toploto, tako kot mi, zato je sedaj še zadnji čas da razmislite o nakupu pasjega plaščka za to zimo, če tega še nimate. Da boste vi in vaš kuža uživali v sprehodih vse leto, ne glede na vremenske razmere.


Več oblačil za pse najdete tukaj