0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €

Nega pasjih zob

11.08.2011
Veliko psov trpi zaradi težav povezanih z zobmi. Zobne obloge so polne bakterij, ki povzročajo vnetje dlesni in posledično neprijeten zadah. Vnetje dlesni je treba pozdraviti, da se okužba ne širi drugje po telesu, saj lahko povzroči večje težave.

Z vsakodnevnim rednim ščetkanjem zob, ki je najbolj učinkovita metoda čiščenja (poleg odstranjevanja pri veterinarju), lahko preprečite takšne težave.

Priporočamo vam, da psa že kot mladička navadite na zobno ščetko in pregled zob. Če boste začeli čistiti zobke odraslemu psu, začnite počasi in z priboljški. Ko se kuža ne odmakne, če se dotaknete zobkov in dlesni, ga nagradite in postopoma večajte površino, ki jo boste očistili.

Priporočamo vam uporabo  ščetk, ki se nataknejo na prst, dobro pa se obnesejo tudi navadne pasje ščetke, ko pa so enkrat kužki navajeni na čiščenje so odlične električne ščetke. Nikoli ne uporabljajte zobne paste namenjene ljudem, saj je na voljo veliko pasjih zobnih past, ki so po sestavi drugačne in psom všečnega okusa.

Zobne obloge pa preprečujejo tudi različne kosti za pse. Na voljo so različne kosti iz goveje ali svinjske kože, ki z žvečenjem krepijo tudi čeljust, različne sušene žvečilke (razne bikovke, sapniki, pljuča, ušesa,…), različne trde in mehke kostke, ki so namenjene čiščenju zobk, piškotki, ki zaradi posebne sestave čistijo zobe ter ogromno igrač, ki s posebno obliko pomagajo čistiti pasje zobe.

Kužku lahko občasno ponudite tudi surov korenček in jabolko, ki z grizenjem lepo očisti zobke.
cute-golden-retriever-puppy-eating-carrot-21532163.jpg

Tako kot ljudje, so tudi posamezni psi enostavno bolj podvrženi težavam. Nekateri nimajo nikoli problemov, nekaterim psom, pa morajo veterinarji kamen odstranjevati redno.

Ko se enkrat težave že pojavimo je obvezen pregled in posvet pri veterinarju, še boljše pa je, da se oglasite pri veterinarju stomatologu, ki je specializiran ravno za to področje in vam bo še najbolje svetoval in ukrepal.