0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €

Nekaj mačjih nasvetov

09.06.2011
Spodaj si preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo naredili življenje z vašo mačko še bolj prijetno.

1. Če vaša mačka noče piti vode iz posode, ji dvignite posodo do višine grla. Nekatere mačke se bojijo potopiti smrček v vodo.

2. Kalcij je pomemben za vašo mačko in ga je dovolj na voljo v uravnoteženi hrani za mačke. Ni pa priporočljivo dajati mački mleko za to, da bi s tem zadovoljila potrebe po kalciju, saj lahko pri nekaterih mačkah mleko povzroči drisko ali bruhanje.

3. Omejite hranjenje vaše mačke s tunino, saj lahko preveč tune povzroči pomanjkanje vitamina E.

4. Mačja slina potrebuje nekaj časa, da očisti gobček med obroki, zato ni priporočljivo, da puščate hrano v posodi, da jo mačka vsake toliko časa grizlja. S tem se lahko razvije karies, pride pa lahko tudi do prekomerne teže.

5. Nikoli ne dajte mački aspirin, paracetamol, ibuprofen, saj so ta zdravila za mačko strupena. Kliknite tukaj in si preberite še, katere rastline so za mačko strupene.

6. Če daste vaši mački tableto, ki jo je predpisal veterinar, jo lahko namažete z maslom, da jo bo lažje pogoltnila.

7. Današnja čistila so za mačke strupena, zato po čiščenju vedno temeljito obrišite ostanek čistila na področjih, kjer se zadržuje mačka, ali kjer bi lahko prišla z njo v stik.

8. Že zaradi nekaj kapljic antifriza, sredstva proti zmrzovanju, lahko mačka pogine, zato ga temeljito odstranite, kjerkoli vidite, da se nahaja nekaj kapljic.

9. Mačke zelo rade nadzirajo svoje področje oziroma teritorij z visokih površin. Naj ima vaša mačka takšen kraj, kjer bo prišla vsa njena kraljevska veličastnost do izraza.

10. Tudi če lahko mačka vedno pristane na tacah, to še ne pomeni, da se ne more poškodovati.

11. Če ste alergični na mačjo dlako, naj ne hodi v vašo spalnico, tako da boste imeli en prostor, v katerem ne bo mačje dlake in prhljaja.

12. Ne odvrzite stran vaših starih odej ali brisač, dajte jih vaši mački. Mačke jih obožujejo in se rade v njih zavijejo.