0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / Novo! - Surova hrana za pse K9 Natural

Novo! - Surova hrana za pse K9 Natural

11.12.2012

Imamo novo hrano, ki jo bo vas pes oboževal – K9 Natural, surova hrana za pse z Nove Zelandije, ki temelji na prehrani najožjega sorodnika vašega psa, volka.

Hrana K9 Natural je bila ustvarjena tako, da bi bila kolikor se da blizu prehrani divjega volka. K9 Natural želi to doseči, ker so DNK raziskave pokazale, da je razlika med DNK udomačenega psa in DNK volka le 0,2%. Za primerjavo, razlika med DNK kojota (volkovega najbližjega sorodnika v divjini) in DNK volka je 4%.

Hrana K9 Natural je v osušeni obliki. Pred hranjenjem psa se hrani preprosto doda toplo vodo. K9 Natural je v dveh okusih - K9 Natural s prvovrstno jagnjetino in K9 Natural z gurmansko govedino.

Prehranske potrebe psov
Da bi lahko razumeli prehranske potrebe psov, je pomembno razumeti osnoven vidik njihovega fiziološkega ustroja: psi so mesojedci.

  • Njihove čeljusti delujejo le na en način in sicer tako, da se premikajo gor in dol. Pes v gobcu ne proizvaja prebavnega encima amilaze.
  • Rastlinojedcem se čeljust premika tudi v stran, da lahko meljejo rastline. Rastlinojedec prične s prebavnim procesom v ustih, kjer prične proizvajati amilazo.
  • Vsejedec lahko premika čeljust gor in dol ter v stran, česar pes fizično ne zmore. Tako kot rastlinojedci tudi ljudje proizvajamo amilazo v ustih.
  • Vse te značilnosti so osnova za to, da znanost prepoznava vrste kot rastlinojede, vsejede in mesojede.

Hrana v prebavnem sistemu psa potuje precej hitreje, kot v človeškem. Hitrejši prebavni sistem pri psu pomeni, da mora biti njegova prehrana sestavljena iz hitro prebavljivih hranil. Volkova naravna prehrana je polna hranil, ki so lahko prebavljive – zaradi tega K9 Natural tako natančno posnema prehrano volka.

Zadovoljni boste, ko boste videli, da ne potrebujete diplome iz znanosti, da bi razumeli sestavine v K9 Natural, saj gotovo že vse poznate. Sestavine, ki so navedene spodaj, so edine sestavine v K9 Natural. Vse so popolnoma surove, da ohranjajo svoje hranilne vrednosti za brezpogojno korist vašega psa.

Meso, kosti, kri in organi

  • K9 Natural vsebuje 85% surovega mesa, zdrobljene kosti, kri in manjši delež organov. Vse to prihaja iz pašniških živali z Nove Zelandije, ki so bile hranjene na naraven način s travo, brez hormonov.
  • K9 Natural nikoli ne uporablja mesa bolnih ali umirajočih živali in nikoli ne uporablja odpadnega mesa, kot so kopita, repi, nosovi, piščančje noge, itd.
  • Ko se meso pripravlja za človeško porabo, se odstrani kri, organe in večino kosti. Ker so naraven del pasje prehrane že tisoče let, jih ohranimo in vključimo v K9 Natural v prvotnih količinah.
  • V krvi dobi vaš pes zadostno količino železa in ostalih bistvenih mineralov.
  • Kri je transportni sistem, ki transportira hranilne snovi od živalskega prebavnega sistema do mišic, organov in možganov. Je zdaleč najbolj s hranili bogat del hrane K9 Natural.
  • Zdrobljene kosti vsebujejo kalcij, ki ga mora biti v pasjem telesu največ izmed vseh mineralov (pomanjkanje kalcija lahko vodi do krhkih, poroznih kosti, ovirano rast in kvarjenje zob).
  • V hrano K9 Natural je vključena zadostna količina zdrobljenih kosti, da dobi vaš pes dovolj kalcija, priporočamo pa vam tudi, da daste psu vsak dan surovo mesnato kost, ki skrbi za zdrave zobe, dlesni in zadah. Poleg tega je kost še razveseljiva popestritev za vašega psa.
  • Manjše količine organov, posebej srce, jetra, ledvice in vampi so naraven del pasje prehrane in oskrbujejo telo z nekaterimi bistvenimi hranili, ki jih vaš pes potrebuje.
  • Vampi vsebujejo probiotike (to so organizmi, ki pripomorejo k zdravju in uravnoteženem delovanju prebavnega trakta).

Zelenjava in sadje
Zmerne količine zelenjave in sadja vključenega v K9 Natural vsebujejo paleto vitaminov in mineralov, ki jih potrebuje vaš pes. Hrana K9 Natural vsebuje:

  • Brokoli
  • Cvetačo
  • Korenje
  • Špinačo
  • Zelje
  • Buče
  • Jabolka in hruške
  • Poleti se jabolka in hruške zamenja z jagodami, z namenom posnemati zrelo sadje, odpadlo z dreves in grmovja, ki ga je volk našel in pojedel.

Česen
Česen je znan naravni antibiotik, ki je varno in naravno zdravilo za veliko bolezni. Okrepi imunski sistem, je močan čistilec krvi, ima pa tudi proti glivično in proti virusno delovanje. Vsebuje tudi dva pomembna minerala za zaščito – geranijo in selen.

Česen je znan tudi po tem, da ima močan antitoksičen učinek pri čiščenju krvi. Poleg tega pomaga pri čiščenju težkih kovin (kot je svinec) in strupov. Prav tako igra glavno vlogo pri zavračanju rakotvornih toksinov iz normalnih celic. Količina česna, ki je vključena v K9 Natural je zadostna, da oskrbuje telo s potrebnimi hranili in da pomaga naravnemu obrambnemu sistemu vašega psa pri boju z glistami.

Jajca
Volkovi so bili tako lovci, kot tudi mrhovinarji, zato so z veseljem pogoltnili jajca, ki so jih našli. Jajca vsebujejo beljakovine, folno kislino, železo, fosfor, cink in vitamine A, D, E in B.

Te hranilne snovi so potrebne za zdravo kožo in kožuh, močne kosti in zobe, zdrave sklepe, srčno-žilni sistem, zdravo oblogo v črevesju in zdrav živčni sistem.

Zelenoustna školjka
Zelenoustne školjke se pogosto najde v neokrnjenem morju blizu Južnega otoka na Novi Zelandiji.
Poleg tega, da so lokalna specialiteta, z njimi polnijo tudi kapsule, s katerimi se kot naravni dodatek k prehrani prehranjujejo širom po svetu. Hrani K9 Natural so dodane zaradi vsebnosti vitaminov in mineralov. Študije so pokazale, da lipidi v teh školjkah pomagajo zmanjševati vnetja.

Vse zgoraj naštete sestavine prihajajo z Novozelandskih kmetij in rejcev.

Zagotavljanje kvalitete
Vsi K9 Natural proizvodi so varni in namenjeni prehrani vašega psa. Podjetje K9 Natural dosega kvaliteto s strogo selekcijo in kontrolo kvalitete. Izbirajo najbolj kvalitetne sestavine in postavljajo najvišje standarde v industriji prehrane za male živali.

Pri K9 Natural razumejo, da ste morda zaskrbljeni nad tem, da bi prinesli surovo hrano v svoj dom. Zaradi tega proizvajajo izdelke pod najstrožjimi pravili za nadzor hrane. To je pogoj, ki ga morajo pridelovalci hrane na Novi Zelandiji upoštevati, če hočejo konkurirati na svetovnem trgu. Zaradi tega imajo najstrožje zakone za izvoz surovega mesa po svetu.

 

  • Skrbna proizvodnja. Vsi K9 Natural proizvodi vsebujejo sestavine, ki so le iz Nove Zelandije. Od začetka do konca so proizvedeni v lastni proizvodnji podjetja K9 Natural, ki ima NZFSA potrdilo.
  • Čiste sestavine. Vsi dobavitelji podjetja K9 Natural imajo zdravstvene certifikate, ki izjavljajo, da je njihovo meso sveže in v popolni skladnosti z NZFSA predpisi.
  • Čiste naprave. Vso opremo in naprave konec vsakega dne in ob menjavi vrste mesa očistijo in sanirajo. Naprave in opremo prav tako testirajo za prisotnost bakterij.
  • V skladu z NZFSA predpisi. Podjetje K9 Natural strogo NZFSA predpise. Neodvisna vladna agencija NZFSA pri njih tudi redno opravlja preglede. Poleg tega je Nova Zelandija brez bolezni (disease free) izmed vseh najbolj pogostih znanih bolezni pri živalih.
  • Neodvisno laboratorijsko testiranje. Neodvisnemu laboratoriju podjetje pošilja vzorce, ki jih testirajo za E Coli, O157:H7 in salmonelo. Številka serije in datum uporabe sta navedena na beli nalepki na zadnjem delu embalaže. Zaradi tega ste lahko gotovi, da hrana zapusti proizvodnjo v neomadeževanem stanju. To preverja tudi NZFSA pred izvozom in preden izdajo zdravstveni certifikat.

NZFSA – New Zealand Food Safety Authority. Novozelandska vladna organizacija, ki skrbi za varnost hrane. NZFSA prav tako nadzira uvoz in izvoz hrane in s hrano povezanih izdelkov.

Če želimo, da se bodo psi lepo razvijali in imeli zdravo življenje in ne le preživeli, jih moramo hraniti z najboljšo hrano za pse na svetu, ki jo je razvila narava na Novi Zelandiji. Prav tako vemo, da je najboljša hrana za vašega psa topla, odeta v kožuh, ki steče mimo njegovega gobca. Zaradi človeške urbanizacije jih težko hranimo s takšno popolno hrano. Zato je K9 Natural najboljši približek temu, kar bi vaš pes dobil v naravi.

S hranjenjem K9 Natural dajete psu hrano, ki jo je narava razvila za njih. Hrana, ki si jo želijo in zaslužijo. Bi lahko še bolje nagradili vašega psa?

K9 Natural s prvovrstno jagnjetino
K9 Natural z gurmansko govedino