0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €

Pasja vročina

26.05.2011
Poletje je praktično pred vrati in temperature so iz dneva v dan višje. Če je že nam tako vroče, kako je šele našim kosmatincem. Da ne trpijo v teh vročih dneh je potrebno poskrbeti z dovolj sveže vode in senčke. Kužke je potrebno peljati na sprehod zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Če imamo psa zunaj mu moramo omogočiti zavetje pred direktnim soncem in dovolj hladne vode. Če se odločimo, da kosmatinca vzamemo s seboj na dopust poskrbimo, da ne gremo na pot po največji vročini in seveda ga v teh toplih dneh nikdar ne puščamo samega zaprtega v avtu! Kužki se namreč ohlajajo le z dihanjem in zelo hitro lahko pride do toplotnega udara, ki se pogosto konča tragično. Če se odpravljamo na daljšo pot z avtom je obvezno poskrbeti za varnost med vožnjo. Kužka lahko pripnemo s posebnim varnostnim pasom, najvarnejša izbira pa so transportni boksi.

Večina psov je zelo vesela, če jih vzamemo s seboj na dopust. Končno se lahko naplavajo in osvežijo v hladni vodi. Če ga želimo še bolj razveseliti mu lahko v vodo mečemo plavajoče igrače. Za vse kužke, ki niso vešči plavanja ali pa če smo s kosmatincem na čolnu je dobro uporabiti rešilni jopič. Po kopanju v slani vodi je dobro, da kužka čimprej speremo s čisto vodo saj lahko sol draži kožo.

Za vse, ki ne boste obiskali morja Vaš kosmatinec pa obožuje vodo, si lahko omislite pasji bazen. Kuža se bo lahko vedno, ko bo želel osvežil.

Če gremo s kosmatincem v hribe poskrbimo, da bomo imeli pri sebi dovolj sveže vode, lahko uporabimo tudi priročne potovalne posode. Pametno je da kosmatinca zavarujemo tudi pred klopi, ki jih sploh v gozdu kar mrgoli. Uporabimo lahko elektronski odganjalec, bio ovratnico ali kapljice. Odvisno kaj nam in kosmatincu najbolj odgovarja.

Vam in vašim kosmatincem želimo veliko prijetnih in varnih poletnih potepanj!