0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €

Pomen probiotikov pri psih

10.09.2010
Dandanes je veliko raziskav o tem, ki kažejo na zdravstvene koristi probiotikov pri ljudeh. Prav tako pa igrajo probiotiki pomembno vlogo tudi pri psih.

V prebavnem traktu psa najdemo dve vrsti bakterij – koristne in škodljive. Probiotike se označuje kot zdrave oziroma prijazne bakterije (ali mikroorganizme). Psi jih lahko zaužijejo kot dodatek k prehrani ali pa so že del hrane v njihovi prehrani.

Uporabo probiotkov v hrani za pse se vse bolj priporoča. Vaš pes potrebuje te probiotike ves čas, ne le takrat, ko ima zdravstvene težave. Prijazne bakterije jim je potrebno omogočati ves čas in v ravno pravih količinah.

Psi potrebujejo probiotike za pravilno delovanje prebavnega sistema. Prav tako nadzorujejo razvoj škodljivih bakterij. Bodite pozorni tudi na to, da uporaba zdravil in antibiotikov pri psu uničuje vse vrste mikrobov, tudi tiste, ki imajo pozitivne lastnosti.

Nizkokakovostna hrana za pse ima lahko škodljive posledice na te zdrave mikrobe. Uporaba visoko kvalitetne in hranljive pasje hrane, ki vsebuje probiotike, lahko zelo pomaga pri vzdrževanju zdravih nivojev bakterij.

Tu so navedene nekatere glavne zdrave prednosti uporabe probiotikov v prehrani vašega psa:
• Probiotiki okrepijo imunski sistem, ki ima škodljive bakterije pod nadzorom.
• Proizvajajo naravne antibiotike, ki ščitijo vašega psa pred boleznimi.
• Probiotiki za pse izboljšajo delovanje črevesja in ščitijo pred motnjami v njem.
• Ohranjajo pravilno prebavo.
• Proizvajajo kemikalije, ki pomagajo zmanjšati število škodljivih bakterij in možne toksine v telesu vašega psa.
• Probiotiki preprečujejo pritrjevanje škodljivih bakterij na črevesno steno.

Probiotiki so izjemno pomembni za rast, zdravje in razvoj vašega psa, zato vam za zdravje vašega psa priporočamo hrano za pse Petcurean, ki vsebuje pravo razmerje probiotikov. Več o hrani za pse Petcurean si lahko preberete tukaj: Hrana za pse Petcurean