0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €

Pravilna izbira igrač

29.06.2011
Pravilna igra je zelo pomembna pri razvoju psa. Zmotno je prepričanje, da se igrajo samo mladiči. Vsem psom neodvisno od pasme, starosti in velikosti koristi primerna igra. Glede na starost, velikost pa tudi na moč ugriza se razlikuje samo izbira igrač.

Če imamo mladega psa moramo najprej ugotoviti kakšne igrače ima najraje. Mladička nikoli ne pustimo pri igri brez nadzora, saj lahko še tako trpežno igračo v navalu dolgčasa razgrize in se poškoduje. Pri izbiri igračk za mladičke je priporočljivo da pomagajo ob menjavi zobk, da masirajo dlesni, da so nestrupene in da so primerne velikosti. Mladički imajo zelo radi igračke, v katere se lahko vstavijo priboljški.

Psom za igro nikoli ne dajemo kamnov, palic, plastenk,…saj je velika verjetnost poškodbe zob, dlesni ali zaužitja pokrovčka.

Igrače izbiramo glede na potrebe in želje. Splošno pravilo pa je, da naj bodo igrače vedno nestrupene, naj nimajo ostrih robov, naj nimajo štrlečih delov, ki kar vabijo po grizenju najpomembneje pa je, da vedno izberimo dovolj veliko igračo, da jo pes ne more pogoltniti!

Če potrebujemo igrače, da jih bodo kužki prinašali iz vode je pomembno, da so plavajoče, da ne vpijejo preveč tekočine in da se jih da očistiti.

Če kuža igrače lovi direktno v gobček moramo izbrati zobem prijazne igrače, primerne oblike in velikosti. Pri izbiri frizbijev je še posebej pomembno, da niso pretrdi saj lahko hitro pride do poškodb.

Če pa želimo psa mentalno zaposliti pa pridejo v poštev miselne igre, ki so najboljša zaposlitev za vašega psa. Ob takšnih igrah pes ves čas razmišlja in se uči. Pomembno je, da so kvalitetno izdelane in preproste za čiščenje.


Pomembno je, da pri igri ne preobremenimo psa in da igro vedno zaključimo v prijetnem vzdušju.