0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €

Transport hišnih ljubljenčkov

15.07.2011
 Vozniki moramo poskrbeti za našo varnost, varnost sopotnikov in ostalih udeležencev v prometu, to pa storimo tako, da upoštevamo cestno prometne predpise in vozimo varno. Če vozimo s seboj hišnega ljubljenčka moramo zanj ustrezno poskrbeti, kar zahteva tudi zakon o zaščiti živali.

Žival se nikdar ne sme prosto gibati po avtomobilu. Tudi če se peljemo se podamo samo po krajših opravkih ne. Med zaviranjem se lahko hitro zgodi, da žival poleti po avtu in poleg sebe poškoduje tudi voznika ali ostale potnike v avtu. Treba se je zavedati, da vas lahko žival že ob rahlem trku hudo poškoduje. Zelo pogosto živali poletijo direktno v predel vratu voznika ali sovoznika, zato so poškodbe hude. Poleg tega lahko zaradi stresa živali postanejo nevarne in lahko otežijo reševanje, če bi bilo le to potrebno. Zato je obvezno treba zagotoviti, da se živali ne sprehajajo prosto po avtomobilu.

Najbolj so priporočljivi transportni boksi. Vedno izberemo kvaliteten transportni boks. V avtomobilu se najbolj obnesejo plastični in posebni alu boksi. Za občasno uporabo so primerni tudi platneni boksi. Pri nakupu smo pozorni, da ne izberemo prevelikega boksa, saj bo žival samo premetavalo po njem. Vseeno pa naj bo tako velik, da se lahko žival v njem obrne in dvigne
.
Če resnično nimamo možnosti uporabiti transportnega boksa, priporočamo uporabo posebnega varnostnega pasu za psa – oprtnice. Lahko pa uporabimo tudi samo pas, ki se ga pripne na oprtnico.

Če psa prevažamo v prtljažnem prostoru priporočamo uporabo kovinske pregrade. Tako bo ostal na svojem mestu.

Kakorkoli boste že prevažali svoje hišne ljubljenčke jim vedno zagotovite dovolj zraka, vode in postankov na poti. Pred potovanjem jih ne hranite in ne potujte po najhujši vročini. Poskrbite, da bo potovanje z njimi prijetno in varno in ne pozabite: nikdar in nikoli jih ne puščajte samih v avtomobilu!