0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / Ustna higiena je ključni del do zdravega zobovja in dlesni vaše mačke

Ustna higiena je ključni del do zdravega zobovja in dlesni vaše mačke

07.10.2010
Ustne težave pri mačkah, kot na primer obloge in vnetje dlesni, se uvrščajo na drugo mesto bolezni pri mačkah, takoj za debelostjo.

Vsaka bolezen, ki prizadene usta, se lahko rezultira v bolečini in tako vpliva na počutje mačke. Bakterije in ostali patogeni zobnih bolezni, lahko preidejo v krvni obtok mačke. Zaradi teh bakterij in patogenov v krvnem obtoku, so mačke izpostavljeni večji verjetnosti, da razvijejo bolezni srca, ledvic, jeter in dihal.

Kako veste, če ima vaša mačka zobno bolezen? Najbolje je, da opazujete njene prehranjevalne navade, če so se le-te kaj spremenile. Če jih bolijo usta, je precej verjetno, da bodo preskočile kakšen obrok. Znaki zobnih in ustnih obolenj so lahko tudi kihanje, izloček iz nosu, otekanje obraza ali smrčka, solzne oči in manj pogosto negovanje.

Najbolje je za mačjo ustni higieno poskrbeti z vsakodnevnim čiščenjem zob in dlesni. Prav tako, kakor si ljudje vsakodnevno čistimo zobe, bi bilo idealno, če bi jih dnevno čistili tudi mačkam, saj se tudi njim nabirajo obloge na zobeh. Ker jim zelo malo lastnikov mačk redno čisti zobe, je tudi bolezni zob in dlesni zelo veliko.

Odlična hrana za dobro ustno higieno pri mačkah je Sanabelle Dental. Hrana je posebej primerna za mačke z občutljivimi zobmi in dlesnimi, odpravlja karies in podpira zdrave dlesni. Posebnost Sanabelle Dental je v posebni strukturi in velikosti briketov, ki vzpodbujajo mačko, da hrano prežveči, s čimer se očisti površina zob. Ta učinek se poveča s strukturo rastlinskih vlaken (surovih vlaken). Vsebovani vitamini (npr. vitamin A), pa imajo pozitiven učinek na oralno mukozo, fosfor pa ustavi kalcijeve ione, ki imajo lahko negativen učinek na površino zob (npr. karies).