0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / Vam vaša mačka rada praska po pohištvu? - najboljše zdravilo proti temu so praskalna drevesa

Vam vaša mačka rada praska po pohištvu? - najboljše zdravilo proti temu so praskalna drevesa

01.09.2010
Vam mačka rada spraska vaše čudovito pohištvo? V mačji naravi je, da zasadi svoje kremplje v kar se ji le-ti lahko zataknejo in kjer lahko malo popraska. Svoje kremplje mora pač redno preizkušati in jih negovati. Slučajno je vaše pohištvo idealno za to opravilo, vendar ni ravno pravično, da grajate vašo mačko zaradi njenih naravnih nagonov, brez da bi ji ponudili boljšo opcijo. Kako torej obdržite vašo mačko, pohištvo in zdravo pamet?

Na srečo je na voljo mačje pohištvo, najbolj znana med njimi pa so mačja praskalna drevesa. Medtem ko nekateri razmišljajo, da bi mački priskrbeli le praskalno ploščo, so lahko praskalna drevesa boljša dolgoročna možnost, saj bo mačka prepoznala, da so drevesa njihovo okolje in jih bo uporabljala kot lastno pohištvo. Večina dreves je oblečena v preprogo, v katere bo mačka z veseljem zarila svoje kremplje.

Lahko ji priskrbite že manjše praskalno drevo, ki omogoča mački praskanje in ležanje, če pa želite, da postaneta vaša mačka in drevo res prava prijatelja, morate ugoditi še nekaterim njenim potrebam. Mačke obožujejo razgledno točko v sobi, kjer imajo pregled nad vsem dogajanjem. Poleg tega tudi zelo rade plezajo. Veliko večjih praskalnih dreves omogoča to z različnimi nadstropji in vejami, na katerih lahko vaša mačka malo potelovadi. Poleg tega imajo lahko tudi tunele in majhne brloge, v katere se lahko skrijejo. Glede na to koliko spijo (10 – 15 ur na dan), je prav, da jim omogočite udoben prostor, kjer se bodo zvile v klopčič in se spočile. Prav tako mačke ne marajo glasnih zvokov in praskalna drevesa so udoben prostor, ki je kot nalašč za to, da se vanje skrijejo.

Naša praskalna drevesa si lahko ogledate tukaj