0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / Zakaj se mačke rade skrijejo v škatlo?

Zakaj se mačke rade skrijejo v škatlo?

12.07.2012
Vrnili ste s z nakupovanja, odprli škatlo, pa naj bo to škatla za čevlje, posodo ali kaj drugega. Izpraznili ste jo, njeno vsebino odložili na za to namenjen prostor, se obrnili in presenečeno ugotovili, da si je mačka že izbrala škatlo za novo bivališče.

V igri pa niso samo škatle. Tudi v košare, vrečke in umivalnike, v predale in pod posteljo se rade skrijejo. Vsak prostor, ki je dovolj velik, da se lahko skrijejo vanj, jim očitno zelo ugaja.

Razlog za to tiči v njihovi naravi. Mačke so plenilske živali, ki lovijo iz zasede. Gotovo se spomnite kakšnih dokumentarnih filmov, kjer so levi ali tigri čepeli skriti v visoki travi in čakali na nič hudega slutečo divjad, da se jim približa. Ta nagon imajo tudi naše domače mačke in rade ga izkoristijo, če se kdaj odpravijo na potep okrog hiše.

Škatla jim predstavlja pravo gnezdo, ki bi ga lahko hkrati uporabile za lov na plen, prav tako pa tudi za skrivališče, kjer se lahko v miru odpočijejo. Bolj kot je tesna, raje jo imajo, saj jim tesne stranice škatel z vseh strani dajejo vedeti, da so skrite in na varnem.

Če ima škatla luknjo, pa lahko to še spodbudi njihov lovski nagon. Skozi luknjo bodo oprezale za morebitnim plenom in takrat je idealen čas za igro. Najbolje bo, da se potem mimo luknje sprehodite s kakšno igračo za mačke.