0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / 5 najpogostejših izgovorov lastnikov za neustrezno dentalno higieno psa

5 najpogostejših izgovorov lastnikov za neustrezno dentalno higieno psa

01.09.2015
Iščite po ključni besedi: pes, zdravje psa

Za mnoge lastnike je ščetkanje zob pri psu še vedno tabu. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 najpogostejših izgovorov lastnikov ter 5 popolnih rešitev zanje. Primerna dentalna higiena je temelj trdnega zdravja, saj so dentalne bolezni najpogostejše bolezni med psi. Zato je čiščenje zob ena od poglavitnih obveznosti vsakega pasjega lastnika. Ne iščite več izgovorov, temveč čim prej začnite z rednim čiščenjem zob.

 

1. Moj kuža ni navajen ščetkanja

Če do sedaj niste še nikoli ščetkali zob svojemu psu, je prav zdaj popoln trenutek, da začnete. Bolje danes kot jutri. Prav nič ni zamujeno. Seveda je na ščetkanje najlažje navaditi že mladička. A prav tako uspešni boste tudi pri starejšem psu. Najbrž vas bo prvič prav čudno gledal, kaj je ta reč, ki mu jo želite vtakniti v gobec in ni za pojest. A ne bojte se – če boste nežni in vztrajni, bo ščetkanje po le nekaj poskusih enostavno opravilo, v katerem bosta oba uživala. Za lažji začetek si priskrbite ščetko za na prst, saj bo to pes lažje sprejel, vi pa boste enostavneje dosegli vse kotičke in mu zraven tudi zmasirali dlesni. Da bo kuža hitreje sprejel ščetkanje, priporočamo zobno pasto Beaphar, ki ima poleg vseh koristnih lastnosti tudi slasten okus, zaradi česar bo ščetkanje postalo slastno opravilo, ki ga bo kuža oboževal. Nikoli ne uporabljajte človeške zobne paste, saj te večinoma vsebujejo fluor, ki je za pse strupen.

 

2. Nimam primerne opreme

Za čisto osnovno ščetkanje zob potrebujete zelo malo – pasjo zobno ščetko (manjše in mehkejše od človeških) in zobno pasto za pse. Veliko naredimo že samo s ščetkanjem, tudi če ne uporabimo zobne paste. Ta učinku ščetkanja doda še odstranjevanje bakterij, lažje odstranjevanje oblog, zaviranje zobne gnilobe ter prijetnejši zadah. Pri nas dobite zobno ščetko za pse ter zobno pasto zelo ugodno, zdržali pa bosta dolgo, zato je to minimalna, a izjemno pomembna investicija v zdravje psa.

 

3. Ščetkanje zob vzame veliko časa

Ko bosta s psom enkrat osvojila postopek ščetkanja zob, vam to ne bo vzelo več kot nekaj minut. Pomembno pa je, da se ščetkanje opravlja redno, strokovnjaki priporočajo ščetkanje vsaj vsak drugi dan. Če vam za ščetkanje zob kdaj pa kdaj zares zmanjka časa ali energije, uporabite Beaphar zobni gel, ki ga le nanesete ob zobovje, kar vam bo vzelo manj kot minuto. To bo bakterijam preprečilo lepljenje na zobovje in ohranilo zdravje gobčka psa.

 

4. Strah me je, da me pes med ščetkanjem nehote ugrizne

Mnogo ljudi ima rahel strah pred seganjem z roko v gobec psa. Med ščetkanjem moramo biti tudi zares previdni, da ne bi pes vmes zaprl gobca ter nas s tem nehote poškodoval. Če svojemu psu še ne zaupate toliko, da bi svojo roko potisnili v njegov gobec, lahko za zobno higieno zelo učinkovito poskrbite tudi drugače. Beaphar Zahnpflege Granulat je granulat, ki ga le dodate rednemu obroku psa. Majhni delci bodo odstranili zobne obloge, preprečili zobni kamen ter poskrbeli za svež zadah. Beaphar Mundwasser pa se enostavno doda v posodo k pitni vodi psa. Tekočina bo poskrbela za antibakterijsko delovanje, preprečevanje ustnih bolezni ter svež in prijeten vonj iz gobca. Različna sredstva za nego lahko učinkovito kombinirate med seboj.

 

5. Moj pes redno dobiva priboljške za žvečenje, saj je to dovolj

Kvalitetna suha hrana in priboljški za nego zob so pomembni akterji pri odstranjevanju zobnih oblog in posledično zdravju ustne votline. A poleg mehanskega odstranjevanja oblog je pomembno tudi odstranjevanje škodljivih bakterij. Zato žvečenje igračk in priboljškov kombinirajmo s sredstvi za odstranjevanje oblog in preprečevanje kariesa, saj bo le tako nega popolna. Če se želimo izogniti ščetkanju, lahko uporabimo Beaphar zobni gel ali Beaphar razpršilo za svež zadah. Prvo se nanese ob linijo zob, drugo pa se le razprši v gobec psa, izberite lahko način nanašanja, ki se vam (in vašemu psu) zdi bolj enostaven. Oboje odstranjuje bakterije, preprečuje nastanek oblog in zobnega kamna ter poskrbi za svež zadah. To je primerno dopolnilo mehanskemu odstranjevanju oblog.

 

Konec izgovorov – skrb za redno ustno higieno bo psa rešila marsikatere bolečine in bolezni, vas pa visokih računov pri veterinarju. Z malo truda lahko zares storite veliko, le ne odlašajte predolgo.

 

Preberite si tudi: