0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / 6 navad, ki jih psi pri svojih lastnikih obožujejo

6 navad, ki jih psi pri svojih lastnikih obožujejo

21.10.2015
Iščite po ključni besedi: pes, prehrana psa, vedenje psa

Ker smo že govorili o navadah lastnikov, ki jih psi ne prenesejo, je primerno, da sedaj opišemo še navade lastnikov, ki jih psi naravnost obožujejo. Naslednjih 6 navad postavlja temelj za srečno življenje psa. Če jih prepoznate pri sebi, to pomeni, da ste odličen pasji lastnik in si vaš pes ne bi mogel želeti boljšega.

 

1. Redni sprehodi

Vsakodneven sprehod je osnovna zahteva vsakega psa. Če dnevno nimamo vsaj pol ure, ki bi jo namenili sprehajanju zunaj, si psa ne moremo omisliti. Sprehod je eden od vrhuncev dneva za psa, čas za gibanje in sprostitev, ko lahko raziskuje zanimivosti in se seznanja z vsem novim. Nekateri psi imajo visoko raven energije in zahtevajo veliko mero aktivnosti, zanje preprost pol uren sprehod ne bo zadosti. Starejši, bolj umirjeni kužki z manj energije pa bodo zadovoljni z 20 minutnim ovohavanjem bližnjih zelenic. Vi najbolje poznate svojega psa in zato lahko sami najbolje presodite, koliko gibanja potrebuje. Nato pa mu ga poskusite čim večkrat toliko tudi zagotoviti. Vaš kuža bo zagotovo oboževal tovrstno druženje z vami.

 

2. Pravila

Psi so bitja navade. Omejitve, dosledno držanje pravil in redna rutina jim osmislijo njihov pasji svet. Že od majhnega moramo določiti temeljna pravila za vedenje psa, ki se jih nato vsi striktno držimo. Če se odločimo, da pes ne bo smel na kavč, je nujno, da to vsi vedno upoštevamo. Pes takšna pravila sprejme in se po njih ravna – na ta način razume svoj svet. Seveda pa se vse zamaje, ko ga doma čuva babica in mu dovoli na kavč. To pravilo sedaj zanj ni več pravilo, zmeden je in v njegovem svetu je nepotreben kaos. Psi si želijo, da jim njihov lastnik postavi omejitve in to krepi njun odnos. Takšne lastnike njihovi psi vidijo kot zaščitnike, stabilne vodje, ki jim bodo vedno znali zagotoviti mir v njihovem pasjem svetu.

 

3. Kvalitetna hrana

Njam njam, malo stvari psi počnejo rajši, kot jejo. Čas hranjenja spada med njihove najljubše trenutke dneva. Ne le da dobri lastniki svoje pse hranijo vsak dan ob istem času, poskrbijo tudi za to, da njihov pes jé kvalitetno hrano. Tako kot ljudje vse bolj skrbimo, da se prehranjujemo zdravo, je to pomembno tudi za pse. To poskrbi za njihovo zdravje, dobro počutje, zadostno mero energije ter dolgo življenjsko dobo. Hranjenje s kvalitetno hrano je pomembna kvaliteta lastnika, ki jo psi še kako cenijo. Le najboljši lastniki si vzamejo čas in se izobrazijo o pasji hrani ter se prepričajo, da psu zares privoščijo le najboljše. Pa kakšen slasten in zdrav Delibest priboljšek za zraven kdaj pa kdaj tudi ne ostane neopažen v pasji lestvici naklonjenosti.

 

4. Fizična in mentalna zaposlitev

Le utrujen pes, je srečen pes, pogosto slišimo. Različne vrste psov so bile skozi zgodovino vzrejene z različnim namenom. Vsaka pa je imela svoje zadolžitve in delovne naloge, ki so ji bile pisane na kožo. Dober lastnik se zaveda prirojenih lastnosti in nagonov svojega psa in jih tudi upošteva. Pes ni nikoli bolj srečen, kot pa kadar za svojega lastnika počne to, v čemer je najboljši. Spodbujajmo ga, ter mu nudimo možnosti, da uresničuje to, za kar je bil rojen. Sibirski haski naj teče, labradorec lovi žogice, nemški ovčar izpolnjuje naloge, vižla naj sledi, avstralski ovčar nadzoruje črede in vsak mešanček počne to, v čemer najbolj uživa. Dober lastnik bo svojemu psu omogočil razvoj svojih talentov, zaradi česar se bo pes počutil koristnega, vez med lastnikov in psom pa se bo krepila v medsebojnem spoštovanju.

 

5. Igra

Ljudje skozi odraščanje čutimo vse manj potrebe po igri. Pri psih temu ni tako.  Njihova močna potreba po igri se ohrani vse življenje. Zato ne bodimo preveč resni, takšni lastniki so za svoje pse dolgočasni. Bodimo izvirni in zabavni in tako bomo garantirano najboljša družba za svojega psa. Če psa večkrat dnevno izzovemo k igri, nas bo oboževal in bo želel biti vedno v naši bližini, saj je tam tako zabavno. Naj pasjega lastnika boste prepoznali po Chuckit Launcherju v roki in igrači za vlečenje v žepu. In njegovem psu, ki ga bo gledal z neizmernim občudovanjem.

 

6. Crkljanje

Na koncu dneva ni lepšega, kot je crkljanje s psom. To ima dokazane pozitivne učinke na zdravje tako lastnika, kot tudi psa. Čohanje, božanje, masiranje – to so prava pasja nebesa. Srečo imamo, da je to tako prijetno opravilo tudi za lastnike. Tako skupno preživet čas je visoko kvalitetno izkoriščen in nenadomestljivo krepi vez med vsemi udeleženimi. Zato si redno vzemimo čas za skupno sprostitev. Zagotovo vam bo kuža nežnosti vračal s kakšnim slinastim poljubčkom na lice, da vam pokaže, da vas obožuje in ste njegov najljubši prijatelj.

 

Skrbniki psov, koliko od zgoraj naštetih lastnosti prepoznate pri sebi? Odgovor zapišite v komentar spodaj.