0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / 6 razlogov, zakaj so mešančki preprosto enkratni

6 razlogov, zakaj so mešančki preprosto enkratni

23.03.2015
Iščite po ključni besedi: pes, vedenje psa

1. Vsak je unikaten

 

Vsak mešanček ima svoj unikaten videz. Kombinacije različnih pasem dajo psu eksotičen in poseben videz. Vsak mešanček ima svojo individualno kombinacijo genov, ki ga obdarijo s posebnim, le zanj izbranim videzom.

 

2. Mešančki so bolj prilagodljivi

 

Ker gre za miks različnih pasem, mešančki niso bili vzrejeni z enim določenim namenom. Kar pomeni, da njihov miks vključuje prednosti in naravne danosti več različnih pasem. To jih naredi bolj prilagodljive in vsestranske.

 

3. Mešančki naj bi bili bolj zdravi

 

Čeprav to ni znanstveno dokazano, mnogi izkušeni lastniki psov pravijo, da so mešančki bolj trdnega zdravja in manj dovzetni za nekatere bolezni. Dejstvo je, da so mešančki manj nagnjeni k dednim boleznim zaradi raznolikosti genov.

 

4. Nižji začetni stroški

 

Čeprav so stroški ob nakupu sli posvojitvi psa nični, če jih primerjamo s kasnejšimi rednimi življenjskimi stroški, je vseeno to še en plus za mešančke. Medtem, ko za pasemskega psa lahko odštejemo tudi preko 1.000 evrov, nas bo posvojitev mešančka stala le nekaj deset evrov. In ne glede na ceno dobite podoben komplet – 4 kosmate tačke, mahajoč repek, vlažen smrček in goro veselja!

 

5. Že navajeni sobne čistoče

 

Če posvojimo mešančka v zavetišču, je ta najbrž že živel nekje z nekom. Kar pomeni, da ga je že nekdo prej naučil sobne čistoče, kar nam prihrani trud in čas. Tako že domov pripeljemo psa s pohvalnimi pasjimi manirami.

 

6. Ni bolj hvaležnega bitja, kot je posvojen mešanček

 

Kaj je prava hvaležnost se naučiš šele, ko posvojiš psa. Vsak lastnik posvojenega mešančka vam lahko pove, da ni bolj hvaležnega bitja. S svojim zvestim in prisrčnim karakterjem jim polepša prav vsak dan in jim izkazuje hvaležnost in navezanost na vsakem koraku. Karakter mešančka ni določen s prirojenimi karakternimi značilnostmi, zato se lahko njihova prilagodljiva osebnost odlično ujame z najrazličnejšimi lastniki.

 

 

Preberite še: