0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / Lenča in Dora: Zakaj hrane Petcurean NOW FRESH ne zamenjava za nič na svetu

Lenča in Dora: Zakaj hrane Petcurean NOW FRESH ne zamenjava za nič na svetu

26.10.2015
Iščite po ključni besedi: pes, zdravje psa, prehrana psa

Mnogo ljudi, ki naju z Doro srečajo na sprehodu, me vpraša, s kakšno hrano jo hranim. Navdušeni so nad njeno elegantno postavo, visokim sijajem dlake ter neusahljivo energijo. Izjemnega pomena pri tem so dobri geni, nekaj malega pa lahko storimo tudi lastniki z izbiro kvalitetne hrane. Midve sva našli hrano, ki nama v popolnosti ustreza in jo vedno z veseljem priporočim tudi drugim – Petcurean NOW FRESH. Morda se iz najinih izkušenj lahko tudi vi naučite kaj koristnega.

Naj vam naprej na kratko predstavim Dorino gurmansko zgodovino. Od malih nog sem jo po priporočilu vzreditelja hranila z eno izmed najbolj široko prodajanih znamk briketirane hrane za pse, pa saj niti ni važno, s katero. Ker je šlo za hrano višjega cenovnega razreda, ter jo je priporočil sam vzreditelj, sem bila prepričana, da Doro hranim z izvrstno in visoko kvalitetno hrano.

Dora je že od malih nog pravi požeruh, pojedla bi prav vse, kar doseže, včasih celo kaj neužitnega. Zato je vsako hrano vedno pospravila do zadnje drobtinice v rekordnem času. Po prvem letu starosti sem jo začela tudi redno tehtati, saj me je moj veterinar opozoril, da je Dora na zgornji meji svoje teže in da je potrebno paziti, da se ne zredi preveč. Saj nikoli ni bila debela, morda pa je imela kdaj kakšen kilogramček preveč, ravno toliko, da se ni več dobro zatipalo njenih reber. In to kljub dvakrat-tedenskim treningom v pasji šoli ter vsakodnevnim aktivnim sprehodom. Še en opozorilni znak, ki ga takrat nisem pripisovala hrani – iztrebljanje je bilo neredno, večinoma je bil iztrebek zelo mehek, občasno tudi tekoč. Sklepala sem, da Dora takšna pač je in da tu ni kaj storiti.

Postopoma sem dobivala vedno več informacij in iz lastnega interesa sem na internetu prebrala več o sestavah hrane, ter kako prepoznati kakovostno pasjo hrano. Naučila sem se, da je potrebno brati specifikacije in sestavine, ki povejo mnogo več kot sijoči marketinški plakati polni obljub. In preko spletnega raziskovanja naletela tudi na hrano Petcurean NOW FRESH. Kakovostne, naravne, sveže sestavine, ki ustrezajo standardom človeške prehrane, razumljiv spisek sestavin, visok delež kakovostnega mesa, brez umetnih dodatkov in žit – vse to me je prepričalo, da jo morava preizkusiti.

Ob zamenjavi na novo hrano sva naredili postopen petdneven prehod. Pričakovala sem mnogo nevšečnosti, saj je Dorina prebava zelo občutljiva že na manjše spremembe, kot je na primer dodan košček govedine iz juhe k običajnemu obroku. Vsake manjše spremembe v prehrani po navadi spremljajo prebavne težave, najpogosteje driska. Na moje presenečenje, je prehod potekal brez kakršne koli reakcije.

 

Spremembe

V naslednjih mesecih se nisem mogla načuditi opaznim spremembam, zelo hitro se je potrdilo, da je bila zamenjava hrane odlična izbira.

1. Urejena prebava

Prej neredna in »večkrat tekoča kot ne« prebava, se je postopoma umirila. Iztrebek je postal veliko bolj čvrst. Dora sedaj kaka trikrat dnevno v ustaljeni rutini. Še vedno pa pride do občasne driske, kadar ji kaj dodam k običajnemu obroku. Iztrebka je vidno manj, saj gre za zelo s kvalitetnimi hranili polno hrano, ki je lažje prebavljiva in jo telo bolje izkoristi. Ker NOW FRESH ne vsebuje žit, manj obremeni prebavo. To veseli vse domače, saj je sedaj občutno manj napenjanja in plinov.

2. Sijaj

Kratka črna dlaka dobermanov je znana po svojem sijaju. Ta je po prehodu na NOW FRESH postal še bolj izrazit. Nepredelana olja, kvalitetni viri beljakovin, izvlečki alg, brusnice, laneno seme, jajca, skuta, ognjič ter druge kakovostne sestavine poskrbijo za maksimalno zdravje, ki se kaže navzven skozi sijočo dlako. Zaradi odsotnosti žit je manj možnosti za nastanek alergijskih reakcij ter kožnih bolezni. Pri nama je bila razlika vidna postopoma, zato sproti še nisem bila tako pozorna, čez čas pa sem opazila izrazitejši lesk. Razliko so opazili tudi drugi, tako da vem, da si je nisem le domišljala.

3. Sprememba v postavi

Ker je hrana NOW FRESH polnejša in je izkoristek boljši, se je hrani manj -  v najinem primeru približno četrtino manj kot prejšnje hrane. Tudi zaradi tega je prebava manj obremenjena. Že od večih lastnikov sem slišala, da se je pri prehodu na hrano brez žit njihov pes zožal v pasu. In zares sem tudi sama lahko opazila spremembe. Dora je izgubila odvečno maščobo na rebrih, pas se je zožal, postala je vitkejša, ob tem pa je njena izrazita postava dobermana prišla bolj do izraza. Ob vitkih bokih je izstopil bolj poudarjen širok prsni koš. Tako so bolj do izraza prišle tudi dolge noge. Težko je opisati spremembe celostno, a njena postava je po zamenjavi hrane postala elegantnejša ter hkrati bolj izrazito mišičasta, tako kot se za dobermana spodobi.

Lenča in Dora priporočata: NOW FRESH

Sedaj Dora jé izključno hrano NOW FRESH že več kot dve leti. Vse opisane spremembe so se ohranile do danes in še vedno sva navdušeni in prepričani, da je bila to popolna izbira. Dora tudi v preteklosti ni imela hujših težav. Tako lahko hrano NOW FRESH še toliko bolj srčno priporočim tistim, ki imajo doma izbirčne, alergične in občutljive pse, pri teh bo razlika še bolj očitna. Iz najine izkušnje se lahko vsak nauči, da lastnik nosi odgovornost za izbiro hrane. Vsak si mora vzeti nekaj časa, da se informira in poduči o tem, kaj dnevno jé njegov pes. Pri hrani se ne sklepa kompromisov, saj je ta osnova zdravja, dobrega počutja in dolge življenjske dobe psa. Nama se je pripravljenost preizkusiti bolj kvalitetno hrano izplačala in sva naredili pomemben korak na bolje.

Lep pozdrav,
Lenča in Dora

Lenča in Dora priporočata: NOW FRESH