0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €
  • Domov
  • / Novice
  • / Ovratnico na poletnih izletih raje zamenjajte za oprtnico

Ovratnico na poletnih izletih raje zamenjajte za oprtnico

17.07.2017
Iščite po ključni besedi: pes, zdravje psa, prehrana psa, vedenje psa

Naša ekipa vsak vikend izkoristi za kakšen potep in seveda grejo naši psi obvezno zraven. Ko smo se danes zjutraj pogovarjali, brez česa se ne odpravimo od doma, smo ugotovili, da je ena stvar obvezna za vse. Poleti nam še toliko bolj prav pridejo oprtnice, saj naši psi tako lahko uživajo v raznolikih aktivnostih z nami.

Pri plavanju ali izletih v gore se zelo poveča možnost za nenadne gibe, zdrse in potege, pri katerih obstaja možnost, da poteg ovratnice poškoduje vretenca psa. Za psa je na izletih veliko bolj udobna kvalitetna in trpežna oprtnica. Z njo lahko psu pomagamo, ga lažje usmerjamo, podpremo ter celo dvignemo, če je treba. Tako ima pes vedno občutek, da imamo stvari pod kontrolo in bomo poskrbeli zanj, če bo treba. Tudi pri nenavadnih gibih (naši norčki so odlični v njih), zaganjanju, zdrsih ali padcih, jih lahko zadržimo brez da bi jih zategnili in ogrozili njihovo zdravje.

Hunter izdeluje eno najbolj kvalitetnih linij oprtnic, kar smo jih kdaj videli. Izjemno udobne, trpežne, zanesljive, pa vseeno enostavne in tako lepe. Ja, vsi smo nori nanje, pa še naši psi jih obožujejo!

 

NEKAJ PREDNOSTI VARIO QUICK OPRTNIC:

 

Enostavno nameščanje.

Pes samo stopi vanjo in se jo zapne z enim klikom. Nobenega vlečenja čez glavo, ki je večini psov zoprno. Tega sta še posebej veseli Lenča in Indie, saj je Indie še malo plašna in ji ni prijetno, če se kdo dlje časa steguje nad njo. No, to najbrž tako ali tako tudi ni prijetno nobenemu psu.

Zelo udobne za psa.

Navdušeni smo nad obliko, ki se lepo prilega telesu vsakega psa, čeprav je tako enostavna. Vsi pasovi so prilagodljive dolžine. Podložene so z udobnim materialom, tako da ne žulijo psa za tacami ali drugje. Zelo jih pohvalijo tudi lastniki dolgodlakih psov, saj so dosti široke in se ne zapletajo v dlako in ne psa cukajo.

Primerne za v gore.

Če psa radi vzamete s seboj v hribe, ga morate zaščititi s temu primerno opremo. V hribih so lahko ovratnice nevarne in nepraktične, sploh če se zgodi zdrs ali je treba premagati zahtevnejši teren. Da lahko psa vodite in varujete so kvalitetne oprtnice, ki nudijo dobro oporo in razporeditev teže, najbolj primerne. Mi smo Vario Quick že sprobali v hribih in obnese se več kot odlično!

Trpežne in odporne na vodo in umazanijo.

So super za igranje ob vodi ali celo v blatu, saj ne vpijejo vode in je čiščenje doma zelo enostavno. So izjemno kvalitetne in trpežne, tako da psa lepo zadržijo tudi pri zaganjanju ali dvigovanju in ni treba skrbeti, da bi se odpele ali strgale. Naši psi jih imajo tudi pri plavanju, saj jim tako lahko pomagamo, če jih na primer zgrabi panika (kot je na primer Indie, ko ji je prvič zmanjkalo tal pod nogami).

Super tudi za vožnjo v avtomobilu.

Ker so udobne, mehke in praktične oblike, da so prijetne tudi ko pes leži ali sedi, jih imajo naši psi zelo radi za daljše vožnje v avtomobilu, da lahko udobno ležijo v prtljažniku ali boksu brez zategovanja in žuljenja. Da je pot na morje za psa prijetnejša, jim mi večinoma med vožnjo snamemo vso opremo. Če jo že ima, pa naj bo ta zanj kvalitetna, udobna in popolnoma nemoteča.

Pa še ena prednost, ki psom ni tako pomembna, nam pa vseeno je:

Zelo lepe s širokim naborom različih živih barv.

 

No, seveda smo se potem morali preizkusiti še v tekmi: KDO SVOJEMU PSU HITREJE NADANE VARIO QUICK.

Trenutni rekorderki sta Tina in Tapsy, ki res rabita  manj kot 2 sekundi :) Lenča in Indie bosta morali pa še malo vaditi. Poglejte dokaze spodaj.

 

 

Naš tekmovalni par Hunter Vario Quick št. 1: Tina in Tapsy

 

Potem se je preizkusil še naš tekmovalni par Hunter Vario Quick št. 2: Lenča in Indie