0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 35 €

Bosch Plus+

Veliko je psov, ki trpijo zaradi hrane, ki jo težje prenašajo, ali alergij. Obstajajo različni vzroki alergij kot tudi različni simptomi.

Pri nekaterih psih se pojavi povečano srbenje ali rdečkasta koža, ostali pa se prej odzovejo z želodčno-črevesnimi težavami, bljuvanjem ali drisko.

Pri tem se telo (oz. imunski sistem) praviloma odzove na posamezne mesne beljakovine, ribe, žita ali na mlečne izdelke, ki jih prepozna kot »tuje« in jih zato zatira.

Pri oljih ali maščobah se to ne more zgoditi, saj so običajno zelo dobro prebavljivi in ne povzročajo težav pri prenašanju hrane.

Kadar pes kaže simptome pri hrani, ki je ne more prenesti, ali alergijah, je potrebno najprej odkriti, na kaj točno reagira imunski sistem. Kot znanstveno zanesljiva metoda se je sicer izkazala klasična izločevalna dieta, ki pa lahko, po večkratnem opravljenem krvnem testu, povzroči tudi napačne pozitivne izide.

Takoj, ko je le-ta znan, je nujno, da se psu ponudi hrano, ki te sestavine ne vsebuje več. Za ustrezno dieto je torej potrebno več posameznih sestavin – še posebej beljakovin – zmanjšati, da se še doseže ciljno hranjenje. Poleg tega naj bi bili po možnosti uporabljeni viri beljakovin, ki jih imunski sistem do sedaj (ali skorajda) ni zaznal.

Nekateri občutljivi psi se lahko odzovejo prav tako na določeno žito, ki vsebuje gluten, vendar ne na brezglutenski krompir.

Vsi ti prehransko-fiziološki vidiki so podlaga za novo izoblikovano Plus+ linijo.

Posebnosti Bosch Plus+ linije

Temelj Plus+ linije je hrana, ki ima precej manjše število posameznih sestavin, ki pa so zelo kvalitetne in okusne.

Poudariti je potrebno, da vsak izdelek Plus+ vsebuje samo en posebej visokokakovosten vir beljakovin živalskega izvora.

Za recepturo se ne uporablja niti mlečnih izdelkov niti jajc, kateri se pri podobnih izdelkih na tržišču pogosto uporabljajo za živalske vire beljakovin.

Poleg tega so vsi izdelki Plus+ brez žit.

Namesto žita se pri izdelkih Plus+ kot vir ogljikovih hidratov uporablja v prvi vrsti visoko prebavljiv krompir.

Bosch Plus+ puran in krompir

Bosch Plus+ noj in krompir

Bosch Plus+ postrv in krompir

Bosch Plus+ raca in krompir


Kako pravilno naredimo prehod (zamenjamo hrano) pri prehransko občutljivih psih?

Pri občutljivem psu je potrebno posvetiti večjo pozornost fazi prehoda na drugo prehrano. Še posebej pri psih, ki imajo občutljiv želodčno-črvesni trakt, naj bi se uvedlo počasno prehajanje, zato da preprečimo stres in nadaljnje draženje prebavnega trakta.

Priporočen čas prehoda je od približno 4 do 7 dni. Pri tem se najprej majhen del dosedanje hrane nadomesti z novo hrano. Delež nove hrane se nato dnevno povečuje, dokler v celoti ne nadomesti prejšnje hrane.

Ko že preidete na novo hrano, lahko mine od nekaj dni do tednov, dokler ne pride do izboljšanja simptomov pri alergijah oz. pri netoleranci na hrano.

Izboljšanje želodčno-črevesnih težav nastopi običajno že po nekaj dneh.

Pri težavah s kožo in dlako lahko traja reakcija nekaj tednov, saj traja rast dlak oz. obnova kože dlje časa.

Za prehransko občutljive pse ali za pse z alergijami mnoge poslastice ne pridejo v poštev, ker te praviloma niso narejene za posebne prehranske potrebe psov, ki imajo težave z alergijami. Zato naj se dajanje priboljškov strogo kontrolira.

Psi načeloma potrebujejo izrazito manj sprememb v prehrani kot ljudje. Odločilno je to, da hrana vsebuje vse pomembne hranilne snovi, vitamine in mineralne snovi in da je sestavljena iz kakovostnih sestavin. Zato lahko tudi običajno hrano uporabljamo kot poslastico, s čimer se olajša tudi pregled nad dnevno količino hrane.

Količina hrane, ki jo pes potrebuje za dnevno preskrbo, je odvisna od večih dejavnikov. Poleg starosti, teže ali športne aktivnosti igrajo vlogo tudi drugi vplivi.

Izdelki Plus+ linije so prilagojeni za normalno aktivne odrasle pse. Količina hrane se lahko brez težav prilagodi za zelo aktivne pse (do 50% več v primerjavi s predpisano količino hrane na dan) ali za starejše in pretežke pse (do 20% manj hrane v primerjavi s predpisano količino hrane na dan), ne da bi pri tem prišlo do nevarnosti prevelike oz. premajhne preskrbe.

Ogled izdelkov v spletni trgovini